Un congrés per la societat

La depuració d’aigües residuals amb tecnologies respectuoses amb el medi ambient és un tema de gran rellevància social. L’aigua regenerada pot ajudar a gestionar la sequera? Com es redueixen les emissions de les depuradores? Quina funció tenen els aiguamolls construïts? Aquestes i altres preguntes incideixen directament en la gestió de l’aigua, l’energia i els recursos, i cada cop desperten més interès. Des de l’organització del ecoSTP2023 volem fer la societat gironines partícip dels avenços que s’estan produint en aquests àmbits a través d’activitats de divulgació adreçades a tres col·lectius diferents: 1) docents d’educació secundària i tècnics del sector de l’aigua, 2) alumnes d’educació secundària i 3) la ciutadania en general.

Seminari adreçat a docents de secundària i a tècnics del sector de l’aigua

Aquesta activitat tindrà lloc al Palau de Congressos, en una sessió paral·lela a les del congrés oficial. Els participants podran accedir a una de les sessions de presentacions de pòster del congrés i interaccionar amb els ponents.

Data i hora: 27 de juny de 15:30h a les 17:00h

Ponències:

  • "L'aigua i nosaltres. D'on venim? On som? Cap on podem anar?", a càrrec del Dr. Manel Poch, catedràtic d'enginyeria química i investigador del grup de recerca LEQUIAde la Universitat de Girona (UdG). 
  • Recerca duta a terme a Girona per millorar la gestió del cicle urbà de l'aigua, a càrrec d'investigadors de l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA) i del grup de recerca LEQUIA de la UdG. 

Col·laboren:     

Image
Image
Image
Image

Visita guiada per diferents intervencions de renaturalització de Girona

Recorregut a peu per les actuacions de renaturalització de la ciutat que es realitzaran en el marc del projecte GiroNat per aconseguir una Girona més verda i més saludable. Aquestes actuacions inclouen projectes de restauració al riu Ter, de renaturalització de basses i de patis escolars o de foment de la biodiversitat. La visita està oberta a tota la ciutadania i comptarà amb les explicacions de tècnics de La Sorellona, un dels socis del projecte GiroNat.

El projecte GiroNat compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del #PlanDeRecuperación, Transformación y Resiliencia (#ProyectosPRTR), finançat per la Unió Europea - #NextGenerationEU.

Data i hora: 27 de juny a les 18:00h

Guies: Tècnics de La Sorellona

Baner Logo Gironat color WEB

Image

Jove Campus de Recerca i Campus PreBat

Des de fa uns anys la Universitat de Girona organitza el Campus PreBat per donar a conèixer una visió general dels àmbits de treball de la UdG a estudiants de 4rt d’ESO i el Jove Campus de Recerca per assessorar els estudiants de 1er de Batxillerat en el desenvolupament del seu treball de recerca. Des del congrés ecoSTP2023 participem en aquests dos programes per divulgar la recerca que es fa a la UdG i a l’ICRA en tractament d’aigües potables i residuals.

Dates:

  • 13a Edició del Campus PreBat (4rt ESO): 26-30 de juny
  • 16a Edició del Jove Campus de Recerca (1er de Batxillerat): 3-7 de juliol

Inscripcions tancades

Organized by

Image
Image
Image

Contact

Technical Secretariat

Alo Congress – VB Group
Numancia 73, 7º C-2
08029 Barcelona - Spain
Phone: (+34) 933 633 954
Queries: secretary@ecostp2023.org
Payment and invoices: adm@ecostp2023.org

Image